Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ανακοίνωση προς τους στρατευμένους νέους και νέες

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαώνΟι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανό-ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες. Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Ανακοίνωση που απευθύνεται στους στρατευμένους νέους και νέες, εξέδωσε η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Η ανακοίνωση αναφέρει:
«Καμία εμπλοκή και συμμετοχή της χώρας μας στους πολέμους των ιμπεριαλιστών
Νέοι και νέες, φαντάροι, αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων
Όλοι μας, οι οικογένειές μας, ζούμε κρίσιμες ώρες. Μαζί με την αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους μισθούς, την Ασφάλιση, την Παιδεία, την Υγεία μας, μαίνεται ο πόλεμος στην περιοχή μας με επίκεντρο τη Συρία. Όλο και περισσότερα κράτη εμπλέκονται στον πόλεμο αυξάνοντας τους κινδύνους για τους λαούς. Στόχο έχουν να ελέγξουν τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας και των εμπορευμάτων. Σε αυτή τους την στόχευση έρχονται σε σύγκρουση ακόμα και μεταξύ τους και καλούν τους λαούς να χύσουν το αίμα τους για να διασφαλιστούν τα κέρδη των μονοπωλίων.
Το δολοφονικό χτύπημα στο Παρίσι αξιοποιείται για την κλιμάκωση της στρατιωτικής επέμβασης των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Γερμανίας, συνολικά της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και άλλων καπιταλιστικών κρατών στη Συρία. Αξιοποιούν ως πρόσχημα την αντιμετώπιση των δολοφόνων του ISIS για την κλιμάκωση των πολεμικών επιχειρήσεων. Το ISIS όπως και παλιότερα οι Ταλιμπάν, είναι δημιουργήματα των ίδιων των ιμπεριαλιστών. Είναι οργανώσεις που τις ανέθρεψαν, τις ενίσχυσαν οικονομικά και στρατιωτικά σε προηγούμενη φάση για να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ στη Συρία. Η άμεση συμμετοχή της Ρωσίας στον πόλεμο εκφράζει τις οξύτατες αντιθέσεις των μεγάλων καπιταλιστικών κρατών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί συμμετέχει και εμπλέκει τη χώρα μας όλο και πιο βαθειά στη δίνη του πολέμου στη Συρία και τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις. Ήδη συμφώνησε στην ενεργοποίηση του άρθρου 42 παρ. 7 της συνθήκης της ΕΕ που προβλέπει άμεση ή έμμεση υποστήριξη πολεμικών επιχειρήσεων στη Συρία και με την πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ακόμα και αν δεν στείλει προσωπικό, είναι διατεθειμένη να δώσει ποικιλόμορφη υποστήριξη στις επιθέσεις, με βασικότερη τη λειτουργία της Νατοϊκής βάσης της Σούδας που μετατρέπεται σε ορμητήριο θανάτου για τους λαούς. Ταυτόχρονα, δηλώνει την ετοιμότητά της να συμβάλει στον τομέα των «πληροφοριών» στις πολεμικές συγκρούσεις.
Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τα επικίνδυνα παζάρια με την Τουρκία, η οποία συμμετέχει άμεσα στον πόλεμο και για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Τα «ανταλλάγματα» που ζητά η Τουρκία από την ΕΕ για τη ρύθμιση του προσφυγικού - μεταναστευτικού προβλήματος, έχουν σχέση και με την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξή της στην ΕΕ, για το Κυπριακό, αλλά και τη μόνιμη επιδίωξή της για μορφές «συγκυριαρχίας» στο Αιγαίο, για διεύρυνση των «γκρίζων ζωνών». Για όλα αυτά αλλά και για τις συνεχείς παραβιάσεις της στο Αιγαίο, η Τουρκία έχει την κάλυψη από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ που δηλώνουν ότι «Ελλάδα και Τουρκία είναι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ».
Πληθαίνουν οι ασκήσεις όπου τμήματα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) εκπαιδεύονται για την καταστολή διαδηλώσεων και διαμαρτυριών του λαού. Τέτοια ήταν η άσκηση που έγινε πρόσφατα στο 523οΤάγμα Πεζικού στη Κοζάνη με σενάριο ανακατάληψης εργοστασίου από «ταραχοποιούς». Αντίστοιχη άσκηση έγινε πέρυσι από το Μεικτό Λόχο Στρατονομίας (ΜΛΣΝ) μέσα στο Πεντάγωνο, παλιότερα η άσκηση «Καλλίμαχος» στο Κιλκίς κ.α.
Φανερώνονται τώρα πιο ξεκάθαρα οι κίνδυνοι που εγκυμονεί για το λαό και τους στρατιωτικούς η συμμετοχή της χώρας και των Ενόπλων Δυνάμεων στο ΝΑΤΟ και τις αποστολές της ΕΕ. Αποδεικνύεται ότι η προθυμία που δείχνει η κυβέρνηση για δημιουργία νέων βάσεων του ΝΑΤΟ σε νησιά του Αιγαίου, είναι για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ελληνικών μονοπωλίων, για να αυξήσουν τα ματωμένα κέρδη τους. Εκεί στοχεύει η κυβέρνηση και με τη λεγόμενη «πολυδιάστατη» εξωτερική πολιτική της με την οποία εμπλέκει τη χώρα πιο βαθειά στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή.
Η στρατευμένη νεολαία, οι μόνιμοι στρατιωτικοί, δεν έχουν κανένα συμφέρον από αυτούς τους σχεδιασμούς. Η συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους είναι ολέθρια για το λαό και τη νεολαία γιατί:
  • Ο λαός, οι στρατευμένοι νέοι, οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των ΕΔ σύρονται στον πόλεμο, «κρέας στα κανόνια» των ιμπεριαλιστών.
  • Η συμμετοχή στον πόλεμο πάντα συνοδεύεται από την ένταση της καταστολής, την κατάργηση δικαιωμάτων και ελευθεριών του λαού, για τον περιορισμό της δράσης και του αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ.
  • Πάντα χρησιμοποιείται με τη θεωρία της εθνικής ενότητας και στο όνομα της οικονομικής κρίσης για την περικοπή των ήδη κουτσουρεμένων μισθών συντάξεων και δικαιωμάτων.
  • Με την εμπλοκή και κάθε είδους συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο, αδυνατίζει η αμυντική ικανότητα των ΕΔ και της χώρας συνολικά. Με την αποστολή στρατευμάτων εκτός ελληνικών συνόρων, την παραχώρηση προσωπικού αλλά και υποδομών εντός Ελλάδας, οι Ένοπλες Δυνάμεις αποκτούν πρακτικά αποστολή συμμετοχής στον πόλεμο. Με αυτό τον τρόπο και με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα συμμετέχει στον πόλεμο ανοίγοντας μέτωπο ενάντια σε χώρες και λαούς με τους οποίους ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να χωρίσει.
Τώρα, πρέπει να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στη συμμετοχή της χώρας μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση και τον πόλεμο. Ο λαός μας να αγρυπνά, να μην ανεχτεί κανένα αυταρχικό μέτρο σε βάρος του, στο όνομα της «καταπολέμησης της τρομοκρατίας» και της συμμετοχής της Ελλάδας στον πόλεμο. Να εναντιωθεί στις ασκήσεις καταστολής διαδηλωτών όπου αυτές γίνονται. Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούννα μη συμμετέχει κανένας σε αυτές.
Φαντάροι, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων,
Απομονώστε τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή ΑυγήΔημαγωγεί για τα προβλήματα ενώ υποστηρίζει τη συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.
Η Χρυσή Αυγή δεν έχει καμία σχέση με το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό, που διακρίνει τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους νέους στρατευμένους. Είναι υμνητές του Χίτλερ, πολιτικοί απόγονοι των συνεργατών των Ναζί, των Ταγμάτων Ασφαλείας, στηρίζουν τις δικτατορίες. Οι χρυσαυγίτες εκπροσωπούν ό,τι πιο αντιδραστικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα. Καλλιεργούν το ρατσισμό και το μίσος απέναντι στους εργάτες. Υποστηρίζουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να στρέφονται ενάντια στον αγωνιζόμενο λαό. Γι’ αυτό συκοφαντεί με ψέματα και αισχρό αντικομμουνισμό το ΚΚΕ και τους λαϊκούς αγώνες.
Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων και των στρατευμένων νέων είναι η διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας και όχι τα σχέδια του ΝΑΤΟ και της ΕΕ σε βάρος των λαών.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανό-ΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να μη δοθεί καμία διευκόλυνση, καμία υποδομή της χώρας, ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες. Να γίνει πράξη το λαϊκό σύνθημα «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».
Η ΚΝΕ μαζί με το ΚΚΕ σταθερά στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματα των μονίμων για πλήρη αποκατάσταση των μισθών, συντάξεων και του εφάπαξ στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Για τους φαντάρους, απαιτούμε άμεση χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στο ύψος του επιδόματος ανεργίας. Δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε όλη την Ελλάδα. Συνθήκες υγιεινής διαβίωσης και ασφάλειας στα στρατόπεδα. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των φαντάρων στα στρατιωτικά και δημόσια νοσοκομεία.
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί, φαντάροι
Είσαστε παιδιά του ελληνικού λαού. Στην πλειοψηφία σας, είσαστε γιοι και κόρες φτωχών λαϊκών οικογενειών που υπηρετείτε σε δύσκολες συνθήκες.
Έχετε κάθε συμφέρον να αφουγκραστείτε το εργατικό - λαϊκό και φιλειρηνικό κίνημα που παλεύει ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και το σύστημα που τους γεννά, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται τα πλούτη μιας χούφτας εκμεταλλευτών.
Το δίκιο του λαού να γίνει δύναμη για αποδέσμευση από τις λυκοσυμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για διαγραφή χρέους και το λαό κυρίαρχο. Με τη δική του διακυβέρνηση - εξουσία να κάνει το πλούτο που υπάρχει και παράγεται, λαϊκή περιουσία.
Για το συμφέρον του λαού, της νεολαίας και της πατρίδας μας.»
ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ



ΠΗΓΗ: http://www.902.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον