Κυριακή, 4 Οκτωβρίου 2015

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη (ΦΩΤΟ και VIDEO)

Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιώνπου γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρηγνωστή ως Eurobirdwatch, έχει καθιερωθεί σε διεθνές επίπεδο, καθώς εδώ και 21 χρόνια, διοργανώνονται ανάλογες εκδηλώσεις σε περισσότερες από σαράντα χώρες, με πρωτοβουλία της οργάνωσης για την προστασία των πουλιών Birdlife International.
Perfectly Timed Animal Photos:

Στην Ελλάδα, πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε περισσότερες από σαράντα περιοχές, με το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας.
bird nest where's the groceries Mom???:

Ταξιδιάρικα πουλιά
Το θέμα της διοργάνωσης είναι και φέτος τα μεταναστευτικά πουλιά. Ο γενικός σκοπός είναι να δοθεί το μήνυμα πόσο σημαντικό είναι να προστατευτούν οι περιοχές που φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση και οι μεταναστευτικές τους διαδρομές.
Winter wren (troglodytes troglodytes):
Η χώρα μας είναι γνωστό ότι αποτελεί σημαντικό σημείο διέλευσης εκατομμυρίων μεταναστευτικών πουλιών που πραγματοποιούν το ταξίδι τους προς το νότο σε αναζήτηση κατάλληλων περιοχών για να περάσουν το χειμώνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του BirdLife International, 25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στη Μεσόγειο με πρωταθλητές την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Κύπρο και την Ελλάδα. Η Ελλάδα έχει την 6η «τιμητική» θέση με περίπου 704.000 νεκρά πουλιά το χρόνο!

ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ (υδροβιότοπος)Só love..:

♥:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον