Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Πάσχα σημαίνει Απελευθέρωση ...

Θανάτω Θάνατον Πατήσας ... 
η Θυσία Του δεν ήταν μάταιη ...
Εάν ο Σωτήρας μας πάταξε το Θάνατο, το ίδιο το τέλος της θνητής Του ύπαρξης, ώστε να μας σώσει πνευματικά, οφείλουμε τουλάχιστον, να Του υποσχεθούμε ότι κι εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε την ίδια μας την Ψυχή.

Η θυσία του Κυρίου μας έγινε για να μας απελευθερώσει από την αμαρτία και το θάνατο. Θανάτω Θάνατον Πατήσας, ψάλουμε για Εκείνον που άφησε το θνητό σώμα πίσω του, αλλά νίκησε τον ίδιο τον θάνατο, αφού η Ανάσταση Του ήταν ο θρίαμβος Του.

Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Θεανθρώπου κι ας προσπαθήσουμε βήμα βήμα, με συνειδητές κινήσεις, μικρές αλλά καθοριστικές, να απαλλαγούμε από κάθε πάθος, κάθε ποταπό συναίσθημα που μας βαραίνει και μας μετατρέπει μέσα σε δευτερόλεπτα σε μικροπρεπή πλάσματα.


Ο εγωισμός, ο τόσο πονηρός κι αόρατος εχθρός μας, ο πανταχού παρών, έχει διεισδύσει πια σε κάθε μας κύτταρο. Καιρός να ανοίξουμε τα μάτια μας και να προσέξουμε πώς πραγματικά φερόμαστε και τι αποφάσεις παίρνει εκείνος για εμάς και μάλιστα με τις ευλογίες μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, έχοντας βιώσει την κρίση στο πετσί μας, οφείλουμε να σπρώξουμε το ‘’εγώ’’ μας στην άκρη και να κάνουμε χώρο για τον άλλο, τον κάθε συνάνθρωπό μας και τις ανάγκες του.

Ο φθόνος, ο κακός αυτός σύμβουλος, μας τρώει κομμάτια από τις σάρκες μας κι οπλίζει το στόμα και το χέρι μας με κακία κι υστεροβουλία. Άλλος ένας εχθρός που ζει μέσα μας κι όμως επιλέγουμε να τον κουβαλάμε και να τον συμβουλευόμαστε με κάθε αφορμή. Η λίστα είναι μεγάλη και μπορούμε σ’ αυτήν να προσθέσουμε την απληστία, τον υλισμό, την τσιγκουνιά, την αναλγησία και τόσα άλλα συναισθήματα που κλέβουν την ηρεμία της ψυχή μας.

Εάν ο Σωτήρας μας πάταξε το Θάνατο, το ίδιο το τέλος της θνητής Του ύπαρξης, ώστε να μας σώσει πνευματικά, οφείλουμε τουλάχιστον, να Του υποσχεθούμε ότι κι εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να σώσουμε την ίδια μας την Ψυχή. Ας δοκιμάσουμε σε οτιδήποτε μικρό ή μεγάλο μας συμβαίνει να δαμάσουμε τις αντιδράσεις μας, έχοντας στο νου ότι πρέπει να πατάξουμε κι εμείς τους μικρούς πνευματικούς θανάτους, στους οποίους οδηγούμε την Ψυχή μας, κάθε φορά που επιτρέπουμε στα πάθη μας να απαντούν για λογαριασμό μας.

Η θυσία Του δεν ήταν μάταιη κι αυτό μόνο οι πράξεις μας μπορούν να το επαληθεύσουν!

Καλή Ανάσταση και Καλό μας Πάσχα!



ΠΗΓΗ: http://www.astrology.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον