Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

Σίρλεϊ Μπάσεϊ (Shirley Veronica Bassey) VIDEO

Η Σίρλεϊ Μπάσεϊ (Shirley Veronica Bassey, γεννήθηκε στις 8 Ιανουαρίου 1937, στο Κάρντιφ της Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο) είναι Ουαλή τραγουδίστρια. Έγινε γνωστή για την ερμηνεία αγαπημένων τραγουδιών και σάουντρακ του Τζέιμς Μποντ (η πρώτη καλλιτέχνης στα χρονικά που τραγούδησε για τόσες ταινίες της συγκεκριμένης σειράς), στα έργα "Goldfinger", "Diamonds are for ever" και "Moonraker".










Από πατέρα Νιγηριανό και μητέρα Αγγλίδα, η Σίρλεϊ αναγκάσθηκε να εργασθεί από πολύ μικρή (14 ετών) σε ένα εργοστάσιο που παρήγαγε λουκάνικα. Το 1951 πρώτο-παρουσιάσθηκε στη μουσική σκηνή και πέντε χρόνια αργότερα (1956) δημιούργησε το πρώτο της σινγκλ, με τίτλο "Burn my candle". Οι πωλήσεις των 40 τουλάχιστον άλμπουμ της, άγγιξαν τον αστρονομικό αριθμό των 135.000.000 αντιτύπων παγκοσμίως.
Αγαπημένες ρήσεις
  • "Το χειροκρότημα του κοινού είναι καλύτερο από το sex"
  • "Οι άνδρες κάποια στιγμή σε εγκαταλείπουν, τα διαμάντια ποτέ"
Shirley Bassey Wembley 2006.jpg
Προσωπική ζωή
Η Μπάσεϊ παντρεύτηκε δυο φορές, με τον Κένεθ Χιουμ (από το 1961 έως το 1965) και τον Σέρτζιο Νόβακ (1968 έως το 1977), ενώ θρυλείται πως είχε μια σφοδρή ερωτική σχέση με τον ηθοποιό Πίτερ Φιντς, χωρίς κανείς από τους δυο να την επιβεβαιώσει ποτέ. Απέκτησε δυο κόρες, "αγνώστου πατρός", την Σάρον (που γεννήθηκε στα 1954) και τη Σαμάνθα (1963-1985, επίσημη εκδοχή η αυτοκτονία), τις οποίες αμφότερες υιοθέτησε ο Νόβακ. Στα 1971 η Μπάσεϊ υιοθέτησε το γιο μιας ανιψιάς της, ονόματι Μαρκ. Ο τελευταίος εξέδωσε αργότερα ένα βιβλίο σχετικά με την ερωτική της ζωή, με αφορμή οι σχέσεις τους να κλονισθούν σημαντικά. Η Μπάσεϊ έχει αποκτήσει και 5 εγγόνια. Τα τελευταία χρόνια ζει στο Μόντε Κάρλο.

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον