Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Αντόν Τσέχωφ: Ο Βυσσινόκηπος, το "Κύκνειο Άσμα" του συγγραφέα (2 VIDEO)

Πρεμιέρα στη Μόσχα ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1904.
"Οι παλιές, καλές μέρες ανήκουν στο παρελθόν, αλλά οι ήρωες του Βυσσινόκηπου δεν μπορούν να επιβιώσουν στο παρόν..."
Μια προαναγγελία ουσιαστικά της επανάστασης του 1905 και της επανάστασης του 1917. Συμβολικά, ένα κομμάτι γης που ανήκει σε αριστοκρατική οικογένεια, όπως, και η αδυναμία της οικογένειας να τον κρατήσει υποδηλώνει τις αλλαγές της ρωσικής κοινωνίας και τα νεα κοινωνικά στρώματα που έρχονται στο προσκήνιο, εξαιτίας πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων.
Ο Βυσσινόκηπος (ρωσικά: Вишнёвый сад) είναι θεατρικό έργο του Αντόν Τσέχωφ, που γράφτηκε το 1903. Το έργο είναι εμπνευσμένο από μία εποχή κατά την οποία ο ρωσικός λαός αν και θεωρητικά ελεύθερος, εξαιτίας της κατάργησης της δουλοπαροικίας κατά το 1861, ζούσε ακόμα στη φτώχεια και την αμάθεια. Θεωρείται μια προαναγγελία ουσιαστικά της επανάστασης του 1905 και της επανάστασης του 1917. Θεωρείται έργο στο οποίο υποδεικνύεται η αδυναμία των ανθρώπων, κυρίως των αριστοκρατών, να κατανοήσουν τις όποιες διαφοροποιήσεις αλλάζουν το κοινωνικό περιβάλλον, όπως επίσης και τον ρόλο που παίζουν αυτές οι αλλαγές στην προσωπική τους ζωή. Σε συμβολικό επίπεδο ο βυσσινόκηπος, ένα κομμάτι γης που ανήκει σε αριστοκρατική οικογένεια, όπως, και η αδυναμία της οικογένειας να τον κρατήσει υποδηλώνει τις αλλαγές της ρωσικής κοινωνίας και τα νεα κοινωνικά στρώματα που έρχονται στο προσκήνιο, εξαιτίας πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων.

ΠΛΗΡΗΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΟΝ ΤΣΕΧΩΦ ΕΔΩ



ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ (Ολόκληρο το έργο)


ΗΧΗΤΙΚΟ (Ολόκληρο το έργο) από το "θέατρο της Τετάρτης".
Το κύκνειο άσμα του συγγραφέα.Μια μικροαστική οικογένεια της Ρωσίας καταρρέει οικονομικά, λίγο πριν την επανάσταση. Οι παλιές, καλές μέρες ανήκουν στο παρελθόν, αλλά οι ήρωες του Βυσσινόκηπου δεν μπορούν να επιβιώσουν στο παρόν...


Μετάφραση: Λυκούργος Καλλέργης
Ραδιοσκηνοθεσία: Κώστας Μπάκας
Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Ζουγανέλης
Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Άννα Αδριανού, Σοφία Κακαρελίδου, Θάνος Καληώρας, Γιάννης Μόρτζος, Γιώργος Μοσχίδης, Τζέση Παπουτσή, Πέτρος Φυσσούν, Μίμης Χρυσομάλλης, Ιάκωβος Ψαράς κ.α.

ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον