Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Η σφαγή του Χορτιάτη και η προπαγάνδα του δοσιλογισμού

Η ιστορική μνήμη να φωτίσει τα βήματά μας προς το μέλλον.
Αρχίζει, ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ το 1944 η εκκένωσις της Ελλάδος από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Οι Γερμανοί εκτελούν 34 Έλληνες στην Καλλιθέα. Συντελείται η Σφαγή του Χορτιάτη, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, με τη δολοφονία 149 κατοίκων της κωμόπολης από άτακτα τμήματα της Βέρμαχτ και Έλληνες ναζί.
image description

Ολόκληρο το άρθρο ΕΔΩ


Η προπαγάνδα του δοσιλογισμού που ξεκίνησε ήδη από το Δεκέμβρη του 1944 αμέσως μετά την Κατοχή και τη βρετανική στρατιωτική επέμβαση στην Αθήνα, ζει και βασιλεύει. Η επιχείρηση απο-ενοχοποίησης και η εκστρατεία αποκατάστασης των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής και, φυσικά, των Ελλήνων συνεργατών τους – όσο η άρχουσα τάξη είναι, στη λειτουργία της, στα συμφέροντα και στις αξίες που πιστεύει, η ίδια με εκείνη που έθρεψε την προδοσία, τη βεβήλωση και τη λεηλασία του κατακτημένου από τα ξένα όπλα λαού μας – συνεχώς ανανεώνεται. ...

Η απόσταση που χωρίζει τη Νέα Ευρώπη του Ναζισμού από την Ενωμένη Ευρώπη τού σήμερα είναι μικρή και οι βασικοί πρωταγωνιστές, τα βασικά προβλήματα και τα μεγάλα συμφέροντα δεν έχουν διαφοροποιηθεί ιδιαίτερα. Οι ίδιες ανθρωποφάγες πολιτικές επικρατούν και πάντα και παντού τέτοιου είδους πολιτικές έχουν ως κύριο υποπροϊόν «ανθρωποφάγους» … Αυτούς που πρέπει να κλείσουμε στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, ώστε να μη θρηνήσουμε ποτέ ξανά άλλο Χορτιάτη.

Η δύναμη γι’ αυτό βρίσκεται ακόμα στα χέρια μας. Το πλατύ ποτάμι που φουσκώνει πρέπει να το οδηγήσουμε εκεί που ο Άνθρωπος εξυψώνεται. Έχουμε καθήκον να βρούμε το θάρρος να ανοίξουμε τη χαραμάδα στη φωτεινή αχτίδα προς το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον