Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Εκθέσεις για το ΕΤΟΣ Ελ Γκρέκο, 400 χρόνια μετά τον θάνατο του κορυφαίου ζωγράφου

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος
400 χρόνια μετά τον θάνατο του κορυφαίου ζωγράφου

Ο ελληνικός κύκλος εκθέσεων ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου από το Ηράκλειο Κρήτης, που είναι η γενέτειρα του Δομήνικου Θεοτοκόπουλου (βιογραφία και έργα του ζωγράφου ΕΔΩ), με την έκθεση «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος μεταξύ Βενετίας και Ρώμης», ένα αφιέρωμα στην ιταλική περίοδο. Από την 21η Νοεμβρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου 2015, έργα του μεγάλου ζωγράφου θα φιλοξενηθούν στο Μουσείο Μπενάκη (συνδιοργάνωση με το κρητικό μουσείο).

Εκδηλώσεις, επίσης, πραγματοποιούνται και στην Εθνική Πινακοθήκη, στο Μουσείο Άλεξ Μυλωνά-Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο θα λάβει χώρα  έκθεση με τον τίτλο «Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος πριν από τον El Greco», εγκεκριμένη από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, ενώ η θεματολογία σχετίζεται με την επίδραση που δέχθηκε ο καλλιτέχνης από το κοινωνικό και καλλιτεχνικό περιβάλλον της Κρήτης. Η διάρκειά της θα είναι από 19 Νοεμβρίου 2014 μέχρι 31 Μαρτίου 2015, ενώ εκθέματα αποτελούν σειρά έργων από Εφορείες Αρχαιοτήτων και δημόσια αρχαιολογικά μουσεία. Η έκθεση θα αποτελείται από τρεις ενότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον