Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Χωρίς "φύλλο συκής" ...

Εφιάλτης δίχως τέλος ...
Στη Βουλή ήλθε μόνο ένα μέρος του Ασφαλιστικού, ενώ ο νέος «συνδικαλιστικός νόμος» που ετοιμάζεται, περιλαμβάνεται ως δέσμευση στη «Δήλωση της Συνόδου για το Ευρώ (12.7.2015)» και θα ψηφιστεί σε επόμενο χρόνο, όπως και όλες οι ανατροπές που περιλαμβάνει η ίδια η κυβερνητική πρόταση προς τους εταίρους.
Girl with a Fig Leaf, 1947, Lucian Freud 1922- 2011. Tate Collection.

Εφιάλτης δίχως τέλος για συνταξιούχους και ασφαλισμένους.
Μετά τα 67 όλες οι συντάξεις, οικονομικός στραγγαλισμός των Ταμείων, μέτρα που οδηγούν σε μειώσεις συντάξεων, εξαφάνιση των Επικουρικών και χτύπημα στα κατώτερα όρια.


Πετώντας και το τελευταίο φύλλο συκής η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, με τις πλάτες από ΝΔ, Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε χτες προς ψήφιση στη Βουλή το πρώτο πολυνομοσχέδιο ενόψει του τρίτου μνημονίου, με το οποίο - μεταξύ άλλων - εκτελεί εν ψυχρώ τα ασφαλιστικά και εργατικά δικαιώματα.

Το σχέδιο νόμου που κατατέθηκε μετά από ένα απερίγραπτο «κόψε - ράψε» μέχρι την τελευταία στιγμή, περιλαμβάνει όλο το πακέτο της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και των 18 εταίρων της Ευρωζώνης, και συγκεκριμένα άρθρα για το Ασφαλιστικό, ως προκαταβολική δόση και των υπόλοιπων ανατροπών, οι οποίες περιλαμβάνονται στη συμφωνία της κυβέρνησης με τους «θεσμούς» της τρόικας, και οι οποίες θα έρθουν προς ψήφιση το φθινόπωρο.


Ως εκ τούτου, σε πρώτη φάση στη Βουλή ήλθε μόνο ένα μέρος του Ασφαλιστικού, ενώ ο νέος «συνδικαλιστικός νόμος» που ετοιμάζεται, περιλαμβάνεται ως δέσμευση στη «Δήλωση της Συνόδου για το Ευρώ (12.7.2015)» και θα ψηφιστεί σε επόμενο χρόνο, όπως και όλες οι ανατροπές που περιλαμβάνει η ίδια η κυβερνητική πρόταση προς τους εταίρους.

ΠΗΓΗ: http://www.rizospastis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον