Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ο Λαφαζάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2 ένα νέο ανάχωμα. Διαδικαστικά τερτίπια για αποπροσανατολισμό

Ζητάνε από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να τους ψηφίσουν, για να ... ανατρέψουν το μνημόνιο που έφεραν με τη ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ! Η κίνηση της Προέδρου της Βουλής επιβεβαιώνει το θέατρο του παραλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και τα παιχνίδια στις πλάτες του λαού, με την επίκληση μάλιστα της δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας ...
Ο Λαφαζάνης και ο ΣΥΡΙΖΑ Νο 2
Ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του φιλοδοξούν να γίνουν ένας νέος «ΣΥΡΙΖΑ», εγκλωβίζοντας το λαό σε νέες αυταπάτες, ότι δηλαδή μέσα στην ΕΕ και με τους κεφαλαιοκράτες στην εξουσία, θα καταργήσει τα μνημόνια και θα κάνει φιλολαϊκή πολιτική. Τώρα που κατέρρευσε το προηγούμενο αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, που είχαν επεξεργαστεί όλοι μαζί και με πρωταγωνιστές κι αυτούς που αποτελούν τη «Λαϊκή Ενότητα», ο κ. Λαφαζάνης και η παρέα του στήνουν ένα παρόμοιο σε νέα έκδοση.

Εχει βέβαια το θράσος ο κ. Λαφαζάνης να απευθύνεται στο ΚΚΕ για συμπόρευση. Ακριβώς τα ίδια έκανε και πριν με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας και οι περί τον Λαφαζάνη, που σήμερα κάνουν σαν απατημένοι σύζυγοι.

Σε αυτόν τον τόπο, άλλωστε, γνωριζόμαστε. Το 1991, η παρέα του κ. Λαφαζάνη έκανε επιλογή. Αφού δεν κατάφεραν να διαλύσουν το ΚΚΕ, συντάχθηκαν και συνεργάστηκαν με όλο το οπορτουνιστικό συνονθύλευμα. Εδωσαν τότε εξετάσεις στο σύστημα, αποδεχόμενοι και εξαγνίζοντας την ΕΕ και τον καπιταλισμό.

Η σημερινή εξέλιξη με την «πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς» και το 3ο βάρβαρο μνημόνιο έχει τη δική τους υπογραφή. Είναι συνυπεύθυνοι. Και σήμερα ξαναπαίζουν το χαρτί των νέων αυταπατών και ψευδαισθήσεων που καλλιεργούν για φιλολαϊκή διέξοδο και κυβέρνηση εντός του συστήματος. Επαναλαμβάνοντας, δηλαδή, όλη την επιχείρηση κοροϊδίας του λαού, στην οποία πρωταγωνίστησε από το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, βεβαίως, αυτονόητο πως το ΚΚΕ πλάτη σε μια τέτοια προσπάθεια δεν πρόκειται να βάλει, όπως δεν έβαλε όλα αυτά τα χρόνια. Κάθε αριστερός ριζοσπάστης πρέπει να σκεφτεί πως δεν πρέπει να την ξαναπατήσει. Πέρα και έξω από επιφυλάξεις, ένας είναι ο δρόμος: Τώρα ΚΚΕ για ν' ανοίξει ο δρόμος για την ανατροπή!


"ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" 
Με στόχο να αποτελέσει ένα νέο ανάχωμα
Την ανεξαρτητοποίησή τους και τη συγκρότηση νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, με την ονομασία «Λαϊκή Ενότητα» (ΛΑ.ΕΝ.), προχώρησαν χτες 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόεδρος ορίστηκε ο Π. Λαφαζάνης και αναπληρωτές του όρισε τους Δ. Στρατούλη, Θ. Πετράκο και Στ. Λεουτσάκο.
Οι βουλευτές που συνθέτουν την ΚΟ της «Λαϊκής Ενότητας» είναι, εκτός απ' τους προαναφερθέντες, οι: Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία, Γαϊτάνη Ιωάννα, Δελημήτρος Κωνσταντίνος, Διαμαντόπουλος Ευάγγελος, Ζάννας Ζήσης, Ζερδελής Ιωάννης, Ησυχος Κωνσταντίνος, Ιωαννίδης Ηλίας, Κριτσωτάκης Μιχαήλ, Κυρίτση Αγλαΐα, Κώτσιας Θωμάς, Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος, Μακρή Ραχήλ, Ουζουνίδου Ευγενία, Σαμοΐλης Στέφανος, Σκούμας Αθανάσιος, Σταθάς Ιωάννης, Τσανάκα Αλεξάνδρα,Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Ψαρρέα Ελένη, Κυριακάκης Βασίλειος.

Κατά πληροφορίες, αναμένονται κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις, άγνωστο ωστόσο, εφόσον υπάρξουν, αν θα ενταχθούν στην ΚΟ της ΛΑ.ΕΝ.

Σύμφωνα με φήμες που κυκλοφόρησαν, την ανεξαρτητοποίηση υπέδειξε στον Π. Λαφαζάνη ο ίδιος ο Αλ. Τσίπρας, προκειμένου η διερευνητική εντολή να μη βρεθεί στα χέρια της Χρυσής Αυγής.

Χτες το μεσημέρι, ο πρόεδρος της ΛΑ.ΕΝ. παραχώρησε την πρώτη του με αυτή την ιδιότητα συνέντευξη Τύπου, με φρασεολογία και θέσεις πανομοιότυπες αυτών με τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ «τρύγησε» ψήφους και αναρριχήθηκε στην κυβέρνηση.

Ξεσκονίζοντας τις «αντιμνημονιακές» παντιέρες, με εθνικοπατριωτικές «πινελιές» και ανάσυρση του αντιμερκελισμού, ο Π. Λαφαζάνης ενημέρωσε για την πρόθεση συγκρότησης ενός πλατιού μετώπου με στόχο την κατάργηση των μνημονίων, κρύβοντας απ' το λαό, όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη διάρκεια απ' το 2012 έως και τον περασμένο Γενάρη, ότι τα μνημόνια είναι συνυφασμένα με τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, τη συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό σύστημα. Γι' αυτό μνημονιακού τύπου αντιλαϊκά μέτρα εφαρμόζονται και σε κράτη που δεν είναι μέλη της Ευρωζώνης, όπως η Βρετανία, η Δανία, τσακίζοντας το λαό. Ως προς αυτά έκανε καθαρό ότι αποτελούν τα ιερά και όσια και του δικού του κόμματος, μιλώντας για «συντεταγμένη» έξοδο απ' το ευρώ, «εφόσον χρειαστεί», όχι όμως απ' την ΕΕ, και προκειμένου να υπηρετηθεί η ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας, χάριν της οποίας αράδιασε ένα σωρό από γνωστά νεοκεϋνσιανά μέτρα διαχείρισης με στόχο την καπιταλιστική ανάκαμψη, π.χ. «διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους για να ανασάνει η χώρα», «κοινωνικοποίηση των τραπεζών για να παίξουν έναν αναπτυξιακό ρόλο», «παραγωγική ανασυγκρότηση με ισχυρό πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ρευστότητα στην οικονομία».

Κατά τα λοιπά, κατηγόρησε την κυβέρνηση για την προκήρυξη των εκλογών, υποστηρίζοντας ότι βιάζεται ώστε να μη ζήσει ο λαός τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου.

Σε ό,τι αφορά τη διερευνητική εντολή, ο Π. Λαφαζάνης ούτε εδώ διαφοροποιήθηκε απ' τον Αλ. Τσίπρα και τα καμώματά του το 2012, όταν περιέφερε επί τριήμερο την εντολή στήνοντας σόου στη Βουλή με κοινωνικούς φορείς και εξωκοινοβουλευτικές πολιτικές δυνάμεις. Ετσι, παρότι, όπως είπε, δεν υπάρχει δυνατότητα να προκύψει απ' αυτή τη Βουλή κυβέρνηση που θα μπορούσε να στηρίξει, δήλωσε ότι θα πάρει την εντολή και θα κάνει επαφές με πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικούς φορείς.

Διαδικαστικά τερτίπια για να αποπροσανατολίσουν το λαό
Σε διαδικαστικά τερτίπια, που στόχο έχουν να μετατρέψουν την πολιτική αντιπαράθεση σε μια ανούσια και αποπροσανατολιστική για το λαό πολιτική «σαπουνόπερα», επιδίδονται εκπρόσωποι αστικών θεσμών και αστικών κομμάτων, με αφορμή τα όσα προβλέπει το Σύνταγμα για τις διερευνητικές εντολές. Ετσι, ο λαός, που παρακολουθεί αυτό το θέατρο από προχτές το βράδυ, πρέπει να το πάρει και αυτό υπόψη του, να αποδοκιμάσει τα κόμματα και τους πολιτικούς παράγοντες που τον κοροϊδεύουν κατάμουτρα και να ενισχύσει το ΚΚΕ. Γιατί με αυτό τον τρόπο, όσοι εμπλέκονται σε αυτές τις διαδικασίες, επιχειρούν να συγκαλύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση στην αντιλαϊκή πολιτική και τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που μπορεί να θέλουν να την υλοποιήσουν από διαφορετικό δρόμο, χωρίς όμως να αλλάζει η ουσία για το λαό.
Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, με παρέμβασή της, χτες, χαρακτήρισε «εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός τη μη ενημέρωσή της, ως προέδρου της Βουλής, από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πρόθεση παραίτησης της κυβέρνησης». Επιπλέον, έκανε λόγο για «θεσμικό ατόπημα και δοκιμασία της συνταγματικής νομιμότητας για μια ακόμη φορά», επειδή δεν ενημερώθηκε πριν ξεκινήσει η διαδικασία από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για την επίδοση της διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η Ζ. Κωνσταντοπούλου επικαλείται το άρθρο 37 του Συντάγματος, στο οποίο αναφέρεται ότι η πρόταση για την ανάθεση εντολής γίνεται μέσα σε τρεις μέρες από τη μέρα που ο πρόεδρος της Βουλής ή ο αναπληρωτής του ανακοινώνει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δύναμη των κομμάτων στη Βουλή και ότι η ανακοίνωση αυτή γίνεται πριν από κάθε ανάθεση εντολής.

Κύκλοι της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σχετικά με τα όσα λέγονται από την Ζ. Κωνσταντοπούλου, ανέφεραν: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τηρεί και εφαρμόζει στο ακέραιο τις διατάξεις του Συντάγματος. Και δεν σχολιάζει προσωπικές και καινοφανείς απόψεις ως προς την ερμηνεία των διατάξεων του Συντάγματος, έστω και αν προέρχονται από πολιτειακούς παράγοντες».

Νερό στο μύλο του αποπροσανατολιστικού μπαράζ έριξε και η κυβέρνηση. Με αφορμή τη χτεσινή συνάντηση της προέδρου της Βουλής με τον πρόεδρο της ΝΔ, που αφορούσε το ενδεχόμενο να οργανωθεί κοινοβουλευτική διαδικασία «για να δοθεί η δυνατότητα στους βουλευτές να εκφραστούν σχετικά με το αν η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει εμπιστοσύνη ή ανοχή σε μια κυβέρνηση», η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη, δήλωσε: «Ο κ. Μεϊμαράκης έχει δικαίωμα υπηρετώντας μικροκομματικές σκοπιμότητες να φτάνει μέχρι τη γελοιότητα. Δεν έχει κανένα δικαίωμα να γελοιοποιεί τους θεσμούς. Αποτελεί περιφρόνηση για τη Δημοκρατία, το Σύνταγμα και τους θεσμικούς παράγοντες της χώρας η παρωδία της συνάντησής του με την απελθούσα πρόεδρο της Βουλής. Η οποία, σε ευθεία αντίθεση με όσα δηλώνει ότι υπερασπίζεται, εμφανίζεται να συμπράττει με τον κ. Μεϊμαράκη στην επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά του πρωθυπουργού και κατά της δημοκρατικής τάξης».

Αύριο, Κυριακή, αναμένεται να ολοκληρωθεί η τριήμερη προθεσμία για τη διερεύνηση της δυνατότητας σχηματισμού κυβέρνησης από τη ΝΔ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να πάρει τη διερευνητική εντολή το «σχήμα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη, που μετρά 25 βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, σήμερα στις 6 το απόγευμα, θα συγκληθεί Διάσκεψη των Προέδρων στη Βουλή, μετά από παρέμβαση της Ζ. Κωνσταντοπούλου, με στόχο να καταρτιστεί το πρόγραμμα συνεδριάσεων της Βουλής την επόμενη βδομάδα ... Μία κίνηση που επιβεβαιώνει το θέατρο του παραλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά και τα παιχνίδια στις πλάτες του λαού, με την επίκληση μάλιστα της δημοκρατικής και συνταγματικής νομιμότητας ...

ΠΗΓΗ: 
http://www.rizospastis.gr/
http://www.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον