Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Τα πιο θανατηφόρα πλάσματα του πλανήτη - Η αναπάντεχη λίστα όπως την παρουσίασε στο blog του ο Bill Gates

Τα πιο θανατηφόρα πλάσματα του πλανήτη Η αναπάντεχη λίστα όπως την παρουσίασε στο blog του ο Bill Gates 

Ο ιδρυτής της Μicrosoft δημοσίευσε τον κατάλογο με τα πλάσματα που ευθύνονται για τα μεγαλύτερα ποσοστά θνησιμότητας του ανθρώπινου είδους.   Στο γράφημα που παρουσίασε στο gatesnotes.com έχουν κατά προσέγγιση καταμετρηθεί οι θάνατοι που προκαλούνται από κάθε είδος σε ετήσια κλίμακα. Παρόλο που και ο ίδιος δηλώνει πως οι καρχαρίες είναι για αυτόν το πιο τρομακτικό πλάσμα, τα συγκεκριμένα ψάρια βρίσκονται πολύ χαμηλά στη λίστα με μόλις δέκα θύματα.



Magnify Image

Το ίδιο ακριβώς νούμερο ισχύει για τους λύκους και λίγο πιο ψηλά βρίσκονται τα λιοντάρια με 100 ανθρώπους να έχουν πεθάνει από επιθέσεις τους.     

Magnify Image

100 είναι επίσης τα θύματα των ελεφάντων ενώ ο διάσημος για την επιθετικότητά του ιπποπόταμος, σκοτώνει κάθε χρόνο 500 ανθρώπους.

Magnify Image

1000 είναι οι άνθρωποι που θα χάσουν τη ζωή τους κάθε χρόνο από επιθέσεις κροκοδείλων ενώ τη λίστα συμπληρώνουν δύο παρασιτικά σκουλήκια τα οποία ευθύνονται για όσους θανάτους προκαλούν όλα τα προηγούμενα είδη. Το Tapeworm (ταινία) το οποίο συνήθως φτάνει τα 3,5 μέτρα μήκος και εγκαθίσταται στο πεπτικό σύστημα ανθρώπων και ζώων ευθύνεται για 2000 θανάτους και ο εντεροσκώληκας Ascaris που φθάνει μέχρι 40 εκατοστά μήκος και σκοτώνει 2500 ανθρώπους κάθε χρόνο. 



Magnify Image


Τα σαλιγκάρια του γλυκού νερού είναι υπεύθυνα για την μολυσματική ασθένεια σχιστοσωμίαση εξαιτίας της οποίας κάθε χρόνο 10.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους.  Επίσης 10.000 άνθρωποι θα πεθάνουν κάθε χρόνο από ένα σκαθάρι που ονομάζεται Αssasins Bug και που μεταδίδει την ασθένεια τρυπανοσωμίωση και ακόμη 10.000 θα καταλήξουν από τσίμπημα μύγας τσε-τσε.

Magnify Image

Ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου θα σκοτώσει άθελα του, 25.000 ανθρώπους εξαιτίας του ιού της λύσσας και 50.000 άνθρωποι θα βρουν το θάνατο από τσίμπημα ή επίθεση φιδιού.  


Magnify Image


Magnify Image

Τα κουνούπια ευθύνονται για 725.000 θανάτους ετησίως και ακόμη 200 εκατ. άνθρωποι παραμένουν κλινήρεις εξαιτίας των ασθενειών που μεταφέρουν. Η χειρότερη και πλέον θανατηφόρα είναι η ελονοσία. Τεράστια θεωρείται η επιρροή που τα κουνούπια ασκούν στην παγκόσμια οικονομία ενώ το μόνο μέρος του πλανήτη που δεν απειλείται από αυτά είναι η Ανταρκτική.


Magnify Image

Η λίστα περιλαμβάνει επιλεγμένα είδη τα οποία θεωρούνται επικίνδυνα από την πλειοψηφία του κόσμου με σκοπό να καταδείξει τη μεγάλη διαφορά με το πρώτο της δεκάδας.   Το ίδρυμα Bill Gates δημοσίευσε την παραπάνω λίστα με σκοπό την ενημέρωση στο ζήτημα καταπολέμησης των κουνουπιών και στα πλαίσια καμπάνιας που ονομάζεται 'Τhe Mosquito Week'.  Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως για τους καρχαρίες που βρίσκονται τόσο χαμηλά στη λίστα ξοδεύονται εκατομμύρια δολάρια για την προφύλαξη του ανθρώπινου είδους. 


ΔΕΙΤΕ το video 





 Πηγή: www.lifo.gr
http://www.lifo.gr/now/world/46293

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον