Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΟΥΤΕ "ΕΞΩ" ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ ... ΟΥΤΕ "ΜΕΣΑ" ...

Οι Κούρδοι Πεσμαργκά και του YPG, το τελευταίο φράγμα κατά των ισλαμοφασιστών;

Το PKK είναι έτοιμο να πολεμήσει ενεργά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) στο Ιράκ.

(μτφ. Κριστάν). Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε ότι οι Κούρδοι αντάρτες είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ενεργά τις «ένοπλες συμμορίες» του ΙΚΙΛ στο πλευρό των Πεσκαργκά του ιρακινού Κουρδιστάν.

Η συμπροεδρία της Ένωσης των Κοινοτήτων του Κουρδιστάν (KCK), το πολιτικό σύστημα του ΡΚΚ, δήλωσε σε ανακοίνωση ότι το Κουρδιστάν βρίσκεται αντιμέτωπο με νέα απειλή μετά την πτώση της Μοσούλης από «ένοπλες συμμορίες» του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ).

 «Τα επιτεύγματα του Κουρδιστάν εκτίθενται σήμερα σε μια ανοικτή απειλή. Αλλά το Κουρδιστάν δεν είναι χωρίς άμυνα. Οι αντάρτες του Κουρδιστάν διαθέτουν αρκετή ισχύ για να ανταποκριθούν, σε όλες τις συνθήκες, στις επιθέσεις των ένοπλων συμμοριών του ΙΚΙΛ. Είναι έτοιμοι να πολεμήσουν ενεργά στο  πλευρό των Πεσκαργκά του ιρακινού Κουρδιστάν για να υπερασπιστούν το λαό μας και το Νότιο Κουρδιστάν (ιρακινό Κουρδιστάν)», δήλωσε ο συν-πρόεδρος του KCK.

Το KCK τόνισε ότι οι πρόσφατες επιθέσεις απέδειξαν για άλλη μια φορά την ανάγκη να θεμελιωθεί η κουρδική εθνική ενότητα, καλώντας όλες τις κουρδικές οργανώσεις να συνεργαστούν για τη συγκρότηση ενός εθνικού συνέδριου του Κουρδιστάν.

Παλεύοντας με τον τουρκικό στρατό, το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ για 30 χρόνια, οι Κούρδοι αντάρτες αποτελούν από και στο εξής μια αναπόφευκτη δύναμη στη Μέση Ανατολή, μετά την επίδειξη της ακατανίκητης αντίστασης τους.

Οι Κούρδοι μαχητές είναι επίσης η μόνη δύναμη που έχει καταφέρει να σπάσει τις επιθέσεις του ΙΚΙΛ και των άλλων ριζοσπαστικών ομάδων ενάντια στην κουρδική περιοχή στη Συρία. Χιλιάδες «τζιχαντιστές», συμπεριλαμβανομένων εμίρηδων έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του 2013 από τους μαχητές των Μονάδων Άμυνας του Λαού (YPG), του κουρδικού στρατού που αποτελείται από άνδρες και γυναίκες. 

Οι Συρο-Κούρδοι μαχητές δήλωσαν επίσης με ανακοίνωση ότι που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν το ιρακινό Κουρδιστάν από τις επιθέσεις των «ένοπλων συμμοριών». «Πολεμούμε για σχεδόν δύο χρόνια αυτές τις υπερ-ριζοσπαστικές ομάδες. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπειρία σε αυτή την αντίσταση και οι μαχητές  μας έχουν δείξει θρυλικό θάρρος», δήλωσε το YPG.

«Δηλώνουμε ότι οι στρατιώτες μας είναι έτοιμοι να πολεμήσουν αυτές τις ένοπλες συμμορίες στο πλευρό των αδελφών μας του Νότιου Κουρδιστάν. Είμαστε επίσης έτοιμοι να στείλουμε στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες».

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου, μέλη του ΙΚΙΛ επιτέθηκαν σε στρατιωτική βάση που ανήκει στους πεσμαργκά στο χωριό Salamiyé στην επαρχία της Μοσούλης. Το χωριό βρίσκεται στα σύνορα με το συριακό Κουρδιστάν, απέναντι από τη πόλη της Jazaa, που απελευθερώθηκε το Φεβρουάριο 2014 από τους στρατιώτες του YPG, μετά από επιχείρηση κατά του ΙΚΙΛ, του Μετώπου Αλ-Νόσρα και της ομάδας Ahrar al-Sham.

Όταν ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των πεσμαργκά και του ΙΚΙΛ, Συροκούρδοι μαχητές στάλθηκαν σε ενισχύσεις για τη στήριξη των πεσμαργκά. Πολλοί μαχητές του ΙΚΙΛ σκοτώθηκαν στις μάχες, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Ενώ οι ιρακινές δυνάμεις υποχωρούν χωρίς να μάχονται ενώπιον των «τζιχαντιστών», οι Κούρδοι μαχητές ενισχύουν την άμυνα τους και καταλαμβάνουν θέσεις που εγκαταλείφτηκαν από τον ιρακινό στρατό για να εμποδίσουν την προέλαση των «τζιχαντιστών» που διαπράττουν τακτικά εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Οι Ιρακινοί στρατιώτες εγκατέλειψαν επίσης κατά τη διάρκεια της νύχτας 9 - 10 Ιουνίου τις θέσεις τους στο συνοριακό σταθμό Rabia, που βρίσκεται απέναντι από την κουρδική πόλη Tall Kocher (Al Yaroubia) στο συριακό Κουρδιστάν.

Οι Κούρδοι μαχητές του YPG που μάχονται σχεδόν δυο χρόνια τους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ στο συριακό Κουρδιστάν κατάλαβαν τις θέσεις που εγκαταλείφθηκαν από τον ιρακινό στρατό μέχρι 1 χιλιόμετρο μέσα στην ιρακινή επικράτεια για να υπερασπιστούν την περιοχή, ενώ πολλοί Ιρακινοί στρατιώτες οπισθοδρόμησαν στην κουρδική περιοχή υπό τον έλεγχο των μαχητών του YPG.

ΠΗΓΗ: http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/06/ypg.html?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον