Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΗΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΑΛΩΣ": σπάνιο ηλιακό φαινόμενο στην Ελλάδα σήμερα

ΗΛΙΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ - ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ "ΑΛΩΣ"
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ - BLOGS


ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ – ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ «ΑΛΩΣ»

Με την καθοδήγηση του Απόλλωνα…..

Είναι μερικές φορές που όταν μιλάει ο Απόλλωνας χρειάζεται μεγάλη έρευνα για να καταλάβει κανείς τι εννοεί. Πριν από έναν χρόνο περίπου, τον Απρίλιο του 2012 με την λέξη «Αλών» μας οδήγησε στον Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα στην Βουλιαγμένη. Και ενώ είχαμε βρει τι ήθελε να πει με την λέξη "Αλών", εντούτοις ο Απόλλωνας επέμενε αυτή την φορά στην λέξη «'Aλως».

Το πρώτο πράγμα που σκεφθήκαμε ήταν κάποια αρχαία πόλη με το όνομα αυτό. Στην Ελληνική επικράτεια υπάρχουν πολλές αρχαίες πόλεις με αυτή την ονομασία. Παρόλο που επισκεφθήκαμε μερικές από αυτές, η διαίσθησή μου έλεγε ότι δεν είναι αυτό το «άλως» που εννοεί ο Απόλλωνας. Η διαίσθηση αυτή αποδείχθηκε σωστή διότι ο Απόλλωνας συνέχισε να επαναλαμβάνει την λέξη.

Σωστός πονοκέφαλος δηλαδή, έως ότου κάποια στιγμή (όσο και αν αυτή η επικοινωνία με τον Απόλλωνα φανεί παράδοξη σε μερικούς) του ζήτησα να μου δείξει ένα σύμβολο, μήπως και έβγαζα κάποιο συμπέρασμα επάνω σε αυτό. Και εκείνος έδειξε δύο. Τον Ήλιο και την Σελήνη.

Στην αρχή υπέθεσα ότι εννοεί τον Απόλλωνα – Ήλιο και την δίδυμη αδελφή του την Σελήνη – Άρτεμις. Φαίνεται όμως ότι αυτή η εξήγηση δεν ήταν αρκετή για τον Μεγάλο Απόλλωνα. Έτσι σε μία διαδικασία των εργαστηρίων μας των Αρχαιοελληνικών Αρχέτυπων επανέλαβε την ίδια λέξη σε έναν συνεργάτη μου. Ετσι καταλάβαμε ότι ακόμα δεν είχαμε βρει το "Αλως". 

Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλές φορές ο Απόλλωνας μιλάει με «ακαταλαβίστικες» για εμάς τους σύγχρονους Έλληνες λέξεις και πραγματικά χρειάζεται και μεγάλη έρευνα και μεγάλη προσοχή.

Καταλήξαμε λοιπόν ότι κάτι άλλο εννοεί αυτός ο Μεγάλος Θεός και  ότι είχαμε βρει έως τώρα δεν ήταν η εξήγηση. Έτσι λοιπόν ζήτησα περαιτέρω καθοδήγηση και αρκέστηκα στο κύλισμα του χρόνου να κάνει το θαύμα του.

Το «ζήτα και θα σου δοθεί» δεν άργησε καθόλου να εκπληρωθεί. Είχα λοιπόν την φαεινή ιδέα, μετά από λίγες ημέρες, ένα βράδυ, μιας και βρισκόμαστε στην Άνοιξη, και το καλοκαίρι έρχεται, και ο έναστρος ουρανός μας αποκαλύπτει το μεγαλείο του να ανοίξω τα κιτάπια της Αστρονομίας, σχετικά με τις θέσεις των πλανητών και των αστερισμών.
Την ίδια ημέρα που άρχισα να ρίχνω ματιές στην Αστρονομία έφτασα κάποια στιγμή στα στρώματα της ατμόσφαιρας και από εκεί πέρασα στην Μετεωρολογία και στους σχηματισμούς των νεφών. Στην τέχνη του Πατέρα Ζευ ως ο Κύριος των Νεφών.

Ψάξε – ψάξε, έφτασα και στο «Φαινόμενο Άλως». Μετεωρολόγος δεν είμαι, αστροφυσικός δεν είμαι, οπότε και αγνοούσα την ύπαρξη αυτού του φαινόμενου. Και μόνο η λέξη «Άλως», με έκανε να ψάχνω όλο και περισσότερο. Το συμπέρασμα τελικά ήταν αποκαλυπτικό!

Στα Μετεωρολογικά το φαινόμενο Άλως είναι εκείνο που προκαλείται από την διάθλαση και την ανάκλαση τόσο του ηλιακού όσο και του σεληνιακού φωτός επάνω στους παγοκρυστάλλους των νεφών. Βλέπουμε λοιπόν ότι το φαινόμενο αυτό χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Τον Ηλιακό Άλω και τον Σεληνιακό Άλω. (Ο Απόλλωνας είχε δείξει τόσο τον Ήλιο όσο και την Σελήνη).

Οι παγοκρύσταλλοι είναι νέφη τα οποία βρίσκονται σε ένα ύψος πάνω από 6.000 μέτρα από την επιφάνεια της Γης. Αυτά τα νέφη ονομάζονται Ανώτερα ή Θύσανοι Είναι λεπτά νέφη που μοιάζουν με λευκά αραχνοϋφαντα σεντόνια.

 (θύσανοι)

Κάτι σαν πέπλα δηλαδή. Σχηματίζουν ένα μεγάλο φωτεινό κύκλο, πολλές φορές στα χρώματα της ίριδας, γύρω από τον Ήλιο και την Σελήνη. Αυτός ο κύκλος είναι ένα φαινόμενο που ονομάζεται αντίστοιχα  Ηλιακός και Σεληνιακή Άλως. Τα νέφη αυτά βρίσκονται σε ύψος περίπου 8.000 – 12.000 μέτρα από την επιφάνεια της Γης. Χωρίζονται δε σε δύο κατηγορίες. Στα θυσανοστρώματα και στα υψιστρώματα. Τα θυσανοστρώματα βρίσκονται σε ύψος από 6.000 – 8.000 περίπου μέτρα και τα υψιστρώματα από 2.000 – 6.000 περίπου μέτρα.
 (θυσανοστρώματα)

 ( υψιστρώματα)
(Βέβαια στις μέρες μας αυτά τα θυσανοστρώματα και τα υψιστρώματα "φτιάχνονται" τεχνητά, μετά από διάφορους ψεκασμούς, αλλά και πάλι αυτό έχει κάποιο λόγο. Το φαινόμενο Άλω δεν παρατηρείται σε αυτά τα κατώτερα στρώματα των Νεφών).

Τώρα στο ύψος περίπου 2.500 – 6.000 παρουσιάζεται και ένα άλλο είδος νεφών που ονομάζονται «φακοειδή» τα οποία είναι είτε στάσιμα, είτε παρασύρονται από τους ανέμους. Το σχήμα τους μοιάζει σαν ένα σκάφος και μάλιστα στην μετεωρολογία αναφέρονται με τον όρο ΑΤΙΑ, όπως ακριβώς και τα Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα. Αυτά εμφανίζονται κυρίως επάνω σε βουνοκορφές ή οροσειρές εξαιτίας της μεταβολής της θερμοκρασίας.

 (φακοειδή νέφη)

Το φαινόμενο Άλως εμφανίζεται επάνω από τα 6.000 μέτρα. Το φαινόμενο αυτό  είναι ένας κύκλος που παρουσιάζεται σε χρώμα, ως επί το πλείστον λευκό, αλλά και αρκετές φορές κόκκινο, πορτοκαλί και πιο σπάνια πράσινο και ακόμα σπανιότερα κυανό. Ο κύκλος αυτός  σχηματίζεται γύρω από τον δίσκο του Ήλιου ή της Σελήνης.
Έτσι έχουμε το Ηλιακό φαινόμενο Άλω και το Σεληνιακό φαινόμενο Άλω.
 (σεληνιακό Άλως)

 (ηλιακό Άλως)

Και εδώ μπαίνουμε στο πιο σημαντικό κομμάτι. Ανάλογα τώρα με την θέση του Ήλιου ή της Σελήνης, το φαινόμενο Άλως, μπορεί να συνοδεύεται και με άλλα φαινόμενα. Όπως Φωτεινές Στήλες, Φωτεινό Τόξο στο ζενιθ του κύκλου, ή Φωτεινός Σταυρός!
Παρατηρείστε τώρα πως είναι ο παγκόσμιος συμβολισμός του φαινόμενου του Ηλιακού και της Σεληνιακής Άλως, στην Μετεωρολογία.
Το ηλιακό φαινόμενο Άλως συμβολίζεται με έναν κύκλο στον οποίο φέρεται κάθετος και οριζόντια διάμετρος ως ένας ισοσκελής σταυρός, ενώ το φαινόμενο Σεληνιακής Άλω, η οριζόντια διάμετρος βρίσκεται πλησίον του ζενίθ του άνω ημικυκλίου και η κάθετος είναι η ίδια. 

Συμβολισμός ηλιακού Άλως

 Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ


Συμβολισμός σεληνιακής Άλω
 Ο ΣΕΛΗΝΙΑΚΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΕΚΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.


Ο ηλιακός ισοσκελής σταυρός ήταν αφιερωμένος στον Ηλιακό Απόλλωνα και προς τιμή του πατέρα του οι Αρχαίοι Έλληνες τον αφιέρωσαν στον Δία. Συμβολίζει την ετήσια φορά του ήλιου, τις δύο ισημερίες και τα δύο ηλιοστάσια. Το σύμβολο αυτό του Πατέρα Ζευ και του Ηλιακού γιου του Απόλλωνα, δεν κυκλοφορεί ευρέως.

Στις ημέρες μας αντικαταστάθηκε από την νέα εισαγόμενη θρησκεία από τον Σεληνιακό Σταυρό. Ο Σεληνιακός σταυρός υποδηλώνει τον υποσέληνο κόσμο μέσα στον οποίο ζούμε, διότι ανάμεσα στην Γη  και στον Ήλιο  παρεμβάλλεται η Σελήνη. Η Σελήνη σαφώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην Γη, είναι το βασίλειο της Άρτεμις (προγενέστερης Εκάτης). Είναι εκείνο το μονοπάτι που βοηθά στην ανεύρεση του δρόμου προς το ηλιακό μονοπάτι της Ψυχής. Αυτός είναι και ο βασικός της ρόλος.

Ένα άλλο ευρύτερο σύμβολο της Σελήνης από τα αρχαία χρόνια είναι η Ημισέληνος.

Ίσως αυτό το σύμβολο όφειλε να υπάρχει στις ημέρες μας ως το αρχέτυπο σύμβολό της Σελήνης, για να μπορούμε να δούμε και να κατανοήσουμε τόσο την διαφορά όσο και το που τελικά είναι ο προορισμός μας.

Διότι οι Ολύμπιοι ορίζουν ως προορισμό της Ψυχής τον Ήλιο και όχι την Σελήνη. Το πραγματικό Αυτόφωτο Αγαθόν Φως του Αστέρα Ήλιου και όχι το Δανεικό Ετερόφωτο Φως της Σελήνης. 

Γιατί τελικά αντικαταστάθηκε ο Ηλιακός Σταυρός από τον Σεληνιακό Σταυρό? Γιατί έπρεπε να ανακοπεί η πορεία των Ψυχών προς το Ηλιακό μονοπάτι? Τα σύμβολα, όποια και αν είναι, είναι πανίσχυρα, ειδικά όταν συνοδεύονται με καταστολές.

Μήπως τελικά ο Απόλλωνας επιθυμεί να γειωθεί από όλους μας το Ηλιακό αυτό σύμβολο του Σταυρού ώστε σιγά – σιγά να αρχίσει να φθίνει η δόνηση του Σεληνιακού Συμβόλου του Σταυρού?

Οι επιλογές δικές μας…. 

Ο Απόλλωνας κάτι παραπάνω γνωρίζει από εμάς.
ΠΗΓΗ: http://www.astarhellas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=155:-qq&catid=3:blogs&Itemid=28

ΣΠΑΝΙΟ ΗΛΙΑΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ
ΠΗΓΗ: http://www.enikos.gr/various/235979,FWTO-Spanio_hliako_fainomeno_sthn_Ellada.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον