Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ: Μία περίπτωση σκλήρυνσης κατά πλάκας

Τρίτη, 6 Μαΐου 2014

Ιατρική Αστρολογία - Μία περίπτωση σκλήρυνσης κατά πλάκας

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι ασθένεια του Κ.Ν.Σ. (Κεντρικό Νευρικό Σύστημα), το οποίο συνδέεται με τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη.

Αστρολογικά συνδέεται με Ερμή/M.C  και είναι λογικό, αφού το M.C συνδέεται με εγκέφαλο και ο Ερμής με κίνηση, η οποία συνδέεται κατ’ εξοχήν με τη σπονδυλική στήλη.

Ας δούμε λοιπόν σ’ αυτό το ωροσκόπιο τους παράγοντες εκείνους που «εξηγούν» την ασθένεια.




Προσέχουμε κατ’ αρχήν πως το M.C είναι στις 5ο Ιχθύων, σε άσχημη μοίρα του Ζωδιακού, κοντά σε κρίσιμη μοίρα και σε «αντικλείδα» - μιας και η 5ο Παρθένου, το απέναντι σημείο, είναι ένα πολύ θετικό ερμιακό σημείο, που συνδέονται με ικανότητα χειρισμού κάθε κατάστασης, με ικανότητα διαπραγμάτευσης -. Άρα το απέναντι αρνητικό σημείο θα συνδέεται με αισθητό περιορισμό των παραπάνω ιδιοτήτων.

Ο Ερμής - αν και πανίσχυρος στην Παρθένο - είναι ανάδρομος, κάτω από τις ακτίνες του Ήλιου και σε σκληρή όψη 1/16 (112ο, 5) με τον Κρόνο.

Το Μ/Δ Ερμή/M.C  είναι στις 10ο Τοξότη σε ακριβείας τετράγωνο με τον Αρη. Ο συνδυασμός αυτός εξηγεί άριστα- κατά τη γνώμη μας – τη συγκεκριμένη ασθένεια, ειδικά αν πάρουμε υπόψη πως στη σκλήρυνση κατά πλάκας (ή αλλιώς «πολλαπλή σκλήρυνση», MS) έχουμε «φλεγμονώδη απομυελίνωση», έχει δηλαδή μια έντονη φλεγμονώδη πλευρά και η φλεγμονή, κατά το Γαληνό - αναφέρεται σε πολύ παλιά ιατρικά συγγράμματα – έχει τα εξής συμπτώματα: rubor et calor, tumor et dolor (κοκκίνισμα και θερμότητα, πρήξιμο και πόνος). Ο ίδιος ο Γαληνός αργότερα πρόσθσε και τον όρο functio laesa, που σημαίνει και «απώλεια της λειτουργίας». Όμως «φλεγμονή», «πρήξιμο», «κοκκίνισμα», «θερμότητα» είναι λέξεις που συνδέονται με τον πλανήτη Αρη, ο οποίος εμπλέκεται ακριβώς με άξονα που συνδέεται με Κ.Ν.Σ., δηλαδή εγκέφαλο και σπονδυλική στήλη. Άρα η εξίσωση Αρη = Ερμής/M.C είναι μια πρώτη ένδειξη προδιάθεσης για τη συγκεκριμένη νόσο. Υπόψη πως στο συγκεκριμένο ωροσκόπιο ο Αρης είναι και στην Παρθένο, ζώδιο υγείας.

Προσέχουμε πως Αρης  και Κρόνος έχουν σκληρή όψη δεκαγώνου (Decile), όψη 108ο, που είναι κρόνιας φύσεως, ο δε Ερμής, όπως και παραπάνω είπαμε είναι σε σκληρή όψη με τον Κρόνο. Εμπλοκή Ερμή, Άρη, Κρόνου εξηγεί πολύ καλά προβλήματα με σπονδυλική στήλη (Κρόνος), κίνηση (Ερμής), εξαιτίας φλεγμονής (Άρης). Όλα όμως όσα αναφέραμε συνδέονται με τη νόσο που εξετάζουμε.

Οι κυβερνήτες του 6ου οίκου, κατ’ εξοχην οίκου υγείας, είναι ο Άρης και ο Πλούτωνας, η δε ακμή του οίκου είναι στις 19ο Παρθένου, μοίρα σκληρή που συνδέεται με τους Δεσμούς του Άρη (δεσμούς δεν έχει μόνο η Σελήνη). Ο Πλούτωνας  σε σκληρή μοίρα του Ζωδιακού, στις 27ο Παρθένου, στην απόλυτη πτώση της Αφροδίτης και σε ακριβέστατη σύνοδο με τον Ήλιο, τον κατ’ εξοχήν δείκτη υγείας, που είναι κι αυτός σε ενεργειακά φορτισμένη μοίρα, της 26ο , που είναι ο απλανής Labrum («Χρυσό Δισκοπότηρο») που συνδέεται με διαδικασίες εξαγνισμού. Υπόψη πως η σύνοδος γίνεται σε ζώδιο υγείας, σε οίκο «σπιτιού» (4ος) και σε μοίρες του Ζωδιακού που συνδέονται με λιτότητα, απομόνωση. Πράγματι, η συγκεκριμένη ασθένεια εμποδίζει τις πολλές μετακινήσεις, την απόλαυση και εξαναγκάζει σε «μια ζωή μικρή/ σα δέηση ερημίτη», για να θυμηθούμε ένα στίχο του Κ. Παλαμά, από το ποίημά του «Αγορά». Υπόψη πως ο Ήλιος κυβερνά τον 3ο οίκο, οίκο κίνησης, και ο Πλούτωνας τον 6ο οίκο, οίκο υγείας, σαν να θέλει να μας πει πως η υγεία επιδρά στην κίνηση…

Όμως, όπως και παραπάνω γράψαμε, κατά το Γαληνό η φλεγμονή συνδέεται και με functio laesa, απώλεια της λειτουργίας. Αν δεχτούμε πως η λειτουργία προϋποθέτει μια δομή και η δομή απαιτεί… Κρόνο, τότε η αντίθεση Κρόνου με Ποσειδώνα σε οίκους υγείας (6ο - 12ο εξηγεί την απώλεια της λειτουργίας, μιας και ο Ποσειδώνας έχει και μια λειτουργία «απορροφητική», απορροφά ο,τιδήποτε έρχεται σε επαφή μαζί του, άρα απορροφά και τη «λειτουργική» φύση του Κρόνου).

Το Μ/Δ Αρη/Κρόνου στις 7ο Καρκίνου, σε εμπλοκή με την ακριβέστατη αντίθεση Χείρωνα/Ουρανού σε ζώδια παρορμητικά, άρα δράσης (Κριός - Ζυγός). Η εμπλοκή αυτή δηλώνει «μπλοκάρισμα» της δράσης με τρόπο ξαφνικό, που δημιουργεί τραυματική εμπειρία».

Η καταθλιπτική σύνοδος Κρόνου/Σελήνης στο 12ο, οίκο υγείας και στον κάκιστο απλανή Algol, απέναντι δε από τον Ποσειδώνα, κάτι που δηλώνει «παράλυση της θέλησης και των σωματικών δυνάμεων».

Ας προσέξουμε γενικά πως το ωροσκόπιο είναι γεμάτο από ενεργειακά φορτισμένα σημεία.
o Ήλιος στις 26ο Παρθένου (Labrum).
o Πλούτωνας στις 27ο Παρθένου  (απόλυτη πτώση της Αφροδίτης).
o Σελήνη στις 26ο Ταύρου (Algol).
o Κρόνος στις 22ο Ταύρου (απέναντι από το Σερπέντη).
o Ερμής στις 14ο Παρθένου  (κοντά στην πόλη του αλχημιστή αλλά και στην απόλυτη έξαρση του Ερμή).
o M.C  στις 5ο Ιχθύων στην «αντικλείδα του τσαρλατάνου» (κατά Carelli).
o Asc στις 27ο Διδύμων (στον απλανή Bedelgenze).
o Β.Δ , Ν.Δ στις 3ο Παρθένου, Ιχθύων, κοντά σε κρίσιμες μοίρες.
o Ποσειδώνας στις 28ο Σκορπιού, (στον Bungula).
o Ουρανός,Χείρωνας στις 8ο Ζυγού - Κριού (στον Vendimiatrix).

Το χουμε ξαναγράψει, πολλά Ε.Φ.Σ. (ενεργειακά φορτισμένα σημεία σε ένα ωροσκόπιο) δείχνουν μια έντονη δυναμική που ή θα οδηγήσει σε κάτι πολύ θετικό ή σε κάτι αρνητικό ή έστω, βασανιστικό.

Και η σκλήρυνση κατά πλάκας, να είστε σίγουροι πως είναι κάτι πολύ βασανιστικό, όχι μόνο γι’ αυτόν που τη βιώνει, αλλά και για όσους είναι γύρω του…


ΠΗΓΗ: http://regulushellas.blogspot.gr/2014/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον