Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΑΕΚ "προστατεύει" τους απειλούμενους Αετούς της Ελλάδας

Η ΑΕΚ αναλαμβάνει δράση για την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας



Με στόχο την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας, όπως είναι ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos) και ο Σπιζαετός (Aquila fasciatus), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία συνεργάζεται για πρώτη φορά με την ποδοσφαιρική ομάδα ΑΕΚ, υλοποιώντας κοινές δράσης προστασίας και παρακολούθησης των Αετών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Τα τελευταία χρόνια έχει παρατηρηθεί δραματική μείωση του αριθμού των Αετών σε όλη τη χώρα, με κυριότερους λόγους τη λαθροθηρία, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τον τραυματισμό και τη θανάτωση από ηλεκτροφόρα σύρματα, την εξάπλωση της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τη μείωση της τροφής.

Για το λόγο αυτό η ΑΕΚ, έχοντας ως έμβλημά της τον Δικέφαλο Αετό και στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, επέλεξε την Ορνιθολογική προκειμένου να συμβάλλει στην αναστροφή αυτού του φαινομένου.

Το πέταγμα του Αετού
Στην ιστοσελίδα της ομάδας, η ΑΕΚ αναφέρει σχετικά για τη δράση:

Όλοι γνωρίζουμε τί σημαίνει παγκοσμίως για τον κάθε φίλαθλο το έμβλημα της αγαπημένης του ομάδας. Για την ΑΕΚ, ο Δικέφαλος Αετός είναι εμπνευσμένος από τη Βυζαντινή Αυτοκρατορία, μεταφέροντας παντού ανά τον κόσμο την ιστορία και τις καταβολές του Συλλόγου μας, την περηφάνεια των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τις χαμένες πατρίδες, την προσφυγιά.

Δυστυχώς στην Ελλάδα υπάρχει δραματική μείωση του αριθμού των Αετών, με κυριότερους λόγους, τη λαθροθηρία, την παράνομη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων, τον τραυματισμό και τη θανάτωση από ηλεκτροφόρα σύρματα, την εξάπλωση της ανθρώπινης παρουσίας, αλλά και τη μείωση της τροφής.

Η ΑΕΚ αναλαμβάνει δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με στόχο την προστασία των απειλούμενων Αετών της Ελλάδας, όπως είναι ο Χρυσαετός (Aquila chrysaetos) και ο Σπιζαετός (Aquila fasciatus).

ΠΗΓΗ: http://www.zoologio.gr/2014/01/i-aek-analambanei-drasi-gia-tin-prostasia-ton-apeiloymenon-aeton-tis-elladas.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

αβαγνον